woensdag 1 augustus 2012

Marjolein Keuning @ Nederlandse TV vrouwen

Marjolein Keuning (Vlaardingen, 4 oktober 1962) is een Nederlands zangeres, actrice en presentatrice.
Nederlandse actrice Marjolein Keuning ging naar de Vlaardingse Schoolvereniging voor het lager onderwijs. De middelbare schoolopleiding volgde ze op Scholengemeenschap Spieringshoek in Schiedam. Via het gymnasium, atheneum en havo slaagde ze uiteindelijk voor het atheneum.
Na de middelbare school ging ze naar het conservatorium. Nederlandse TV vrouw Marjolein Keuning speelde in de musicals Cats en Chicago, waarna ze acteerlessen ging volgen in Los Angeles. Hierna speelde ze de hoofdrol in de musical Les Misérables en was ze op televisie te zien in de televisieserie Vrouwenvleugel en de soapserie Onderweg naar Morgen.
Landelijke bekendheid kreeg Marjolein Keuning door haar rol als Eefje Winkel in de met een Gouden Televizierring-bekroonde dramaserie Vrouwenvleugel. Ze speelde de rol in het eerste seizoen, maar maakte een eenmalige comeback in het tweede seizoen. Begin 1994 begon ze aan haar rol als Joyce Couwenberg in de publieke soapserie Onderweg naar Morgen. In 1996 gaf Marjolein de rol over aan actrice Annemieke Verdoorn, die de rol tot 2008 speelde. Gastrollen volgde in Baantjer en Twaalf steden, dertien ongelukken. Over haar rol in Twaalf steden, dertien ongelukken was veel te doen op internet, omdat Marjolein diverse keren te zien was in een strak truitje waardoor haar stijve tepels heen priemden. Tussen 1997 en 2001 presenteerde Keuning voor de KRO het programma Het Gevoel Van.... In 2001 gaf ze het stokje over aan Antje Monteiro.
Sinds 20 oktober 2008 is Marjolein te zien als Maxime Sanders in de RTL-soap Goede tijden, slechte tijden. De bedoeling was dat Marjolein Keuning de serie na een seizoen weer zou verlaten, maar ze heeft inmiddels twee keer haar contract verlengd. Haar huidige contract loopt in de zomer van 2011 af. In 2008 was Marjolein drie maanden te zien in haar eigen solovoorstelling Turf. Op dit moment is ze bezig met een tweede voorstelling.
Begin 2005 verscheen een naaktfilmpje van Marjolein Keuning op het internet nadat de AVRO per ongeluk oude, niet uitgezonden opnames van Villa Borghese uit 1992 bij het vuilnis had gezet.
Nederlandse TV vrouw Marjolein Keuning maakte haar debuut als Marleen Beaumont in Goede Tijden Slechte Tijden. "Ik speel de rol van een gemene vrouw, een echte soapbitch", vertelde de actrice Marjolein Keuning zelf.
"Ik ben een soort Alexis met humor." De harteloze Alexis werd gespeeld Joan Collins in Dynasty, de populaire tv-serie uit de jaren tachtig.
De 46-jarige Keuning, die in het verleden in Onderweg naar Morgen speelde, wil verder niet veel kwijt over haar rol. "Dan zou ik de verrassing verklappen. Het enige wat ik wél kan zeggen is dat ik bijzonder veel interesse voor Ludo Sanders heb", zo zegt Marjolein Keuning
RTL 4 maakte bekend dat Keuning een rol zou krijgen in de serie over een groepje inwoners van het fictieve plaatsje Meerdijk. Keuning is tot de zomerstop in juni te zien in Goede Tijden Slechte Tijden.
Marjolein Keuning naaktfilmpje
Marjolein Keuning is naakt op straat gezet. Productiemaatschappij Blue Circle, onder meer de maker van RTL Boulevard, zette oud archiefmateriaal bij het grofvuil. Een toevallige voorbijganger nam de tapes mee naar huis en ontdekte vijf minuten film met een douchende Keuning, haar borsten volledig bloot. Op de achtergrond hoor je de crew overleggen terwijl Marjolein Keuning naakt de douchekop probeert af te stellen.
Marjolein Keuning is in het materiaal in vol ornaat te zien. De beelden werden gemaakt tijdens de opnames van Villa Borghese in 1992, een programma van de AVRO. Toevallig of niet, de AVRO zat tot zes jaar terug in datzelfde pand. De omroep laat weten de gemonteerde versie in het archief te hebben, maar het ruwe materiaal nooit te hebben gehad.
De vinder van de banden met de naaktscenes van Marjolein Keuning heeft het materiaal op het forum van Mokkels.nl online gezet. Keuning is onder meer te zien in de KRO detective-serie Russen. Marjolein Keuning heeft nog niet gereageerd op de uitgelekte beelden.
Film Marjolein Keuning
Jaar     Productie     Rol     Opmerkingen
1995     Flodder 3     Cosmeticadame    
1999     De Cock en de wraak zonder einde     Renee Goes    
Televisie
Jaar     Productie     Rol     Opmerkingen
1992     Bureau Kruislaan     Celia Sanders     Afl. Vergeef ons onze schuld
1993     Vrouwenvleugel     Eefje Winkel     Vaste rol
1994-1996     Onderweg naar Morgen     Joyce Couwenberg     Vaste rol
1995     Baantjer     Lizette Romijn     Afl. De Cock en de reclamemoord
1997     Twaalf steden, dertien ongelukken     Saskia     Afl. Meeveren
1999     Baantjer     Renee Goes     Afl. De Cock en de dode kraai
2000-2004     Russen     Leonie van Velzen     Vaste rol
2008-heden     Goede tijden, slechte tijden     Maxime Sanders     Vaste rol
Marjolein Keuning heeft sinds 1990 een relatie met opera- en musicalzanger Henk Poort. Ze trouwden op 26 december 1993.
Ze hebben twee dochters, geboren in 2002 en 2004
Marjolein Keuning speelt alweer enige tijd in Goede Tijden Slechte Tijden de rol van Maxime Sanders. Haar contract loopt tot de zomer, maar als het aan Marjolein ligt heeft ze het te goed naar haar zin.
Met een plof legt Marjolein Keuning een dikke stapel papier op de tafel. “O nee, even omdraaien, deze scènes zijn natuurlijk allemaal nog zwaar geheim”, lacht Marjolein Keuning. Een half jaartje geleden heeft ze haar intrede gedaan in Goede tijden, slechte tijden. Ze speelt sinds oktober 2008 de rol van Maxime Sanders, de schilderende zus van Ludo.
Het is een geweldig karakter om te spelen, vindt Marjolein Keuning. “Het is een rol waarin je alles kunt doen wat je privé nooit kunt doen. Maxime is een ongelooflijke intrigant. Ze is constant aan het manipuleren. Ze is zelfs een beetje verknipt. En ze wil altijd en overal aandacht. Om dat te krijgen, gaat ze door roeien en ruiten.”
Keuning grijnst: “En ze heeft van die heerlijke teksten als ‘Ik vind je gewoon een vervelend mens’ of ‘Ik heb nog nooit verloren, onthoud dat!’ Dingen die ik persoonlijk zelf nooit zou zeggen. Of er raakvlakken zijn tussen Maxime en mij? Néé! Nou, misschien dat we beiden erg aanwezig kunnen zijn als we ergens binnenkomen.
“Weet je wat ik wel eens lastig vind? In die rol ben ik de hele tijd bezig dingen voor elkaar te krijgen, op wat voor manier dan ook. En tegen Christophe (Haddad - red.), die Nick speelt, moet ik constant vre-se-lijke dingen zeggen."
"Ik weet natuurlijk dat het een rol is, en ik ga er niet in geloven, maar dat neemt niet weg dat ik ontzettend veel met hem aan het bekvechten ben.” Als ‘tegengif’ heeft Marjolein Keuning onlangs met Haddad na werktijd afgesproken. “Om gewoon even op een normale manier met elkaar bij te kletsen.”
Hoewel ze zelf geen soapkijker is (‘Ik ben eigenlijk helemaal niet zo tv’erig’), vindt ze het niet helemaal eerlijk als er denigrerend over soaps wordt gesproken. “Wat ik grappig vind, is dat je soapkijkers hebt in alle lagen van de bevolking, zowel jong als oud, hoog en laag opgeleid. Het is echt een dwarsdoorsnede van Nederland."
"Natuurlijk snap ik dat je wordt afgerekend op het resultaat; op hoe het eruit ziet. En daar houd je van of niet. Zo eenvoudig is het.” Het werk-tempo ligt bijzonder hoog, benadrukt Marjolein Keuning. “Nieuwe verhaallijnen volgen elkaar snel op, dat is fijn, maar ook pittig. Per week worden vijf afleveringen opgenomen. Dat is een enorme hap. Het gaat echt snel. Het moet niet onderschat worden hoe hard de hele crew werkt bij GTST. Echt ongelooflijk.”
Veel tijd om na te denken over wat het zou betekenen om met een nieuw karakter in een langlopende, succesvolle serie te stappen had ze overigens niet. “Het ging allemaal heel erg snel. Ik werd in augustus gevraagd en 1 september ben ik begonnen. Ik was ook net bezig met mijn eigen theatervoorstelling, dus het is als een soort lawine over me heengekomen."
"Ik merk wel dat de serie veel impact heeft, dat er veel mensen naar kijken, veel jonge mensen ook.” Ze relativeert de kijkcijfers: “Eigenlijk gaat het me daar niet om. Ik ben gewoon bezig met mijn leven en met mijn werk. Ik merk dat het me minder interesseert dan vroeger. Ik ben veel minder ambitieus dan vroeger. Of beter gezegd, op een andere manier ambitieus. Want wat betekent het nu eigenlijk dat je ergens een hoofdrol in speelt?"
Marjolein Keuning zei ‘ja’ tegen de rol omdat het al weer een tijdje geleden was dat ze voor de camera stond. “Ik was heel individueel bezig met een solovoorstelling. Dan is het fijn om weer met collega’s te werken. Ook is het prettig dat alles heel goed is geregeld. Je komt wat dat betreft in een gespreid bedje, van make-up, kleding, alles. Ik waardeer dat nu veel meer dan vroeger.”
Marjolein Keuning is bij GTST in een warm zwembad terechtgekomen. “Het is een heel hechte groep. Er is een groot sociaal leven buiten Goede tijden. De meesten doen veel dingen samen, naast het werk. Een weekendje weg met de hele crew."
"Voor mij is dat soms lastig, met twee kleine kinderen. In de weekenden ben ik liever met mijn gezin. Maar voor die jonge mensen is het hartstikke leuk. Dit is echt een club.” Marjolein Keuning heeft het plezier van het acteren voor de camera weer helemaal ontdekt.
“Ik vind het heerlijk! Ik merk dat ik er heel bewust mee omga. Hoe ben ik in beeld? Wat vertel ik met mijn lichaamstaal, dat soort zaken. Het is prettig om te merken dat ik meer in het vak gegroeid ben. Ik heb natuurlijk meer ervaring. Heb er ook veel over gelezen. Ik ben heel erg van de boeken over het vak. Dat vind ik interessant.”
Haar contract loopt in principe tot aan de zomer. Bij nieuwe personages is het altijd even afwachten of het aanslaat bij de kijker. De rol van Maxime lijkt dat te doen. “Dat geeft zelfvertrouwen. Maar je bent zo goed als je laatste scène. Als je even niet volledig geconcentreerd ben, merk je dat direct. Je moet er constant helemaal voor gaan.”
Actrice Marjolein Keuning is voorlopig nog in de serie Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) te zien. RTL Boulevard meldt dat ze nog zeker een jaar de rol van Maxime Sanders vertolkt.
De 47-jarige Keuning, die eerder speelde in musicals als Les Misérables en Chicago en tv-series als Vrouwenvleugel en Onderweg Naar Morgen, kwam in 2008 de cast van GTST versterken. Ze blijft in ieder geval nog tot 2011 de gemene zus van Ludo Sanders spelen.
Marjolein Keuning klaagt 'Mokkels' site aan

Actrice Marjolein Keuning klaagt via een advocaat de website 'Mokkels.nl' aan. Dit meldde de 'Mokkels' website. De site plaatste twee weken geleden via het forum een vijf minuten durend filmpje waarop een naakte Marjolein Keuning te zien was onder de douche. De advocaat van de Nederlandse actrice heeft volgens de site een 'allervermakelijkst eisenpakketje' neergelegd.
Marjolein Keuning laat via haar advocaat weten dat de aangebrachte linkjes naar haar blootfilmpje verboden moeten worden. Mokkels.nl meldt op de site dat ze daar niet aan kunnen beginnen. "De altijd hulpvaardige forumleden weten dat na verwijdering een nieuwe link snel is aangemaakt", schrijft de site Mokkels.nl. Marjolein Keuning eist verder verwijdering van erotisch getinte reacties op het forum. "Behalve het feit dat de 135 reacties enkel gaan over de vondst van het filmpje en hoe het filmpje te openen is, is het erg naïef te denken te kunnen bepalen wat anderen over je denken of schrijven", aldus Mokkels.nl
Twee weken geleden vond iemand volgens de site tapes voor het oude Avro-pand met oud archiefmateriaal van Keuning, die met geheel ontkleedde borsten probeert naakt een douchekop af te stellen. Het bleken opnamen te zijn voor de serie Villa Borghese, die in 1992 door de omroep werd uitgezonden. Keuning speelde daarin een rol. Eerder zei Marjolein Keuning juist in De Telegraaf dat ze wel kon lachen om de actie.
Eén van de forumbezoekers van de 'Mokkels' site plaatste overigens woensdag op de website een naaktfilmpje van 'Boer zoekt vrouw' presentatrice Yvon Jaspers.

Marjolein Keuning wil weer presenteren

Marjolein Keuning, momenteel dagelijks te zien in Goede Tijden Slechte Tijden, wil weer gaan presenteren. Ze denkt aan een muzikale tv-show. “Een programma à la Het Gevoel Van zou ik graag nog eens willen presenteren“, zegt Marjolein Keuning in Televizier. Keuning was vijf jaar lang het gezicht van de muzikale KRO-show Het Gevoel Van, maar stopte in 2001, omdat ze toe was aan nieuwe creatieve impulsen. Antje Monteiro nam Het Gevoel Van over en presenteerde de show tot het einde in 2005.
Ook een realityprogramma over muziek, vindt Marjolein Keuning leuk. “Wat ik ook nog een keer wil doen, is reizen met een camera op mijn schouder. Mensen filmen, vragen naar hun verhalen en samen muziek maken. Met ‘echte mensen’ in de hoofdrol, niet die kruisbestuiving van BN’ers.”
De vrouw van Henk Poort heeft nog meer dromen. “Ik droom ervan om zelf een speelfilm te maken. Maar dan moet ik eerst de hoofdprijs in de loterij winnen, want ik wil aan niets en niemand concessies doen.”
Voorlopig heeft Marjolein Keuning het naar haar zin bij GTST. “Voor mij als actrice is er altijd iets te spelen. Om Maxime goed neer te kunnen zetten, moet ik haar valse trekjes filteren en haar gedachtegang snappen, want ze is behoorlijk bitchy. Ik leer Maxime steeds beter kunnen. En ik ben gek op haar oneliners.“
Marjolein Keuning zegt niet direct nee tegen een naakt cover Playboyshoot. Maar dan moet het blootblad wel met een flink bedrag over de brug komen, zo laat de 47-jarige GTST-actrice weten.
"Ik heb altijd gezegd dat ze me niet kunnen betalen. Als ik het ooit doe, dan weet je dat ik er ontzettend veel geld voor krijg. Maar goed, misschien ben ik over een paar maanden zo goed getraind dat ik zeg: Kom maar op", aldus Marjolein Keuning.
Keuning is wel van mening dat de bedragen voor een naakt fotoshoot vrij mager zijn. "Ik heb ooit eens iets gehoord over 75.000 gulden, dat vind ik echt te weinig." 
Marjolein Keuning zou tussen de volgende Bekende Nederlanders komen te staan die al eerder naakt in Playboy Magazine verschenen:

    * Aukje van Ginneken (december 2003)
    * Belinda Meuldijk (maart 1992)
    * Bettine Vriesekoop (juli 1995)
    * Birgit Schuurman (december 2010)
    * Bridget Maasland (mei 2006)
    * Daphne Deckers (januari 1998)
    * Do (december 2008)
    * Esmarel Gasman (oktober 2007)
    * Froukje de Both (december 2001 en juni 2002)
    * Georgina Verbaan (december 2004)
    * Heleen van Royen (december 2006)
    * Isa Hoes (mei 1997)
    * Jerney Kaagman (mei 1983)
    * Josefine van Asdonk (1998)
    * Julia Samuel (maart 1999)
    * Katja Schuurman (oktober 2002 en mei 2004)
    * Kelly van der Veer (februari 2002)
    * Klarissa Patijn (juni 2003 en juli 2004)
    * Leontien Ceulemans (februari 1991)
    * Leontine Ruiters (februari 1997)
    * Lieke van Lexmond (december 2007 en oktober 2008)
    * Manuela Kemp (april 2000)
    * Marian Mudder (november 1999)
    * Myrna Goossen (april 1998)
    * Nicolette Kluijver (april 2010)
    * Patricia Paay (1984, 1996, december 2009)
    * Rachel ter Horst (december 1993, januari, juli 1994, december 1994, april 1995, december 1999 en oktober 2001)
    * Rebecca Loos (januari 2006)
    * Robine van der Meer (juni 2003)
    * Sonja Silva (januari en november 2003)
    * Tanja Jess (december 2000 en januari 2001)
    * Tatjana Simic (december 1987, juni 1990, mei 1991, augustus 1992, november 1993, augustus 1995, november 1995, november 1996 en februari 1999)
    * Tonny de Jong (maart 2002)
    * Touriya Haoud (juni 2005)
    * Valerie Zwikker (juli 2005)
    * Viola Holt (december 1984)
Momenteel in het mannenblad in onderhandeling met RTL4 weervrouw Helga van Leur over een naakt fotoshoot.
Naaktfilmpje
Marjolein Keuning is al eens zonder kleren te bewonderen geweest. In 2005 verscheen er een naaktfilmpje van haar op internet, een fragment uit niet uitgezonden opnames van het AVRO-programma Villa Borghese.
"Dat interesseert me geen bal, ik ben ook naakt op tv geweest. Ik vond het wat anders toen een naaktshot uit die serie op de voorpagina van De Telegraaf werd afgebeeld. Het was heel irritant dat zij dat als nieuws brachten en heel Nederland mijn lichaam naakt zag, terwijl ik er niks voor betaald kreeg. Dat vond ik vals."
Marjolein Keuning is momenteel te zien als Maxime Sanders in de soap GTST. Onlangs maakte ze bekend dat ze volgend jaar gaat stoppen.


Marjolein Keuning, Leonie van Velzen in Russen
Marjolein Keuning werd geboren op 4 oktober 1962 in Vlaardingen. Ze heeft gestudeerd aan het Conservatorium van Rotterdam. Ze is niet alleen actrice maar ook zangeres. Haar acteercarrière is in feite voortgekomen uit het zingen. Keuning begon haar acteercarrière namelijk in musicals.
Nog tijdens haar opleiding deed ze auditie in Hamburg voor de Duitse editie van Cats en werd aangenomen. Ze trad een jaar op in Duitsland en maakte daarna haar studie af. In de musical Les Misérables speelde ze maar liefst acht rollen. In het musicalcircuit leerde ze haar echtgenoot Henk Poort kennen.
Samen met Poort heeft ze twee dochters Lana Sophia en Suze.
In Los Angeles heeft ze uiteindelijk nog een acteeropleiding gevolgd om haar prestaties op dat vlak te verbeteren.
Weetjes:
    * Marjolein Keuning zong in 1987 in het achtergrondkoor van Marga Bult op het Eurovisie Songfestival. Met het nummer Rechtop in de wind werd Nederland dat jaar vijfde.
    * In 2002 stond ze op het toneel met haar eigen theaterprogramma Girl Talk.
    * Marjolein Keuning was vier jaar lang presentatrice van het KRO-programma Het gevoel van…
      Haar rol van Renée Goes is in de serie Baantjes ook een aantal keren door Alwien Tulner gespeeld.
Haar personage Leonie van Velzen is een vrouw van 35 en werkt als rechercheur in de rang van inspecteur. Daarmee is ze in rang hoger dan haar partner Paul de Vos. Leonie is een succesvolle, ambitieuze rechercheur. Marjolein Keuning is doortastend en rationeel, maar volgt in haar werk eerder haar eigen morele geweten dan de wet.  Achter haar pittige voorkomen gaat echter ook een grote onzekerheid schuil. Een relatie heeft ze niet, minnaars wel.
Baantjer, de film: De Cock en wraak zonder einde (1999, tv) -  Renée Goes
Onderweg naar morgen (1993-1996, tv serie) -  Joyce Couwenberg
Vrouwenvleugel (1993-1994, tv serie) -  Eefje Winkel
Detectives:
Russen (2000-2002) - Leonie van Velzen
Baantjer: De Cock en de dode kraai (1995) – Renée Goes, en in: De Cock en de reclamemoord (1995) - Lizette Romijn

Het nostalgische televisieprogramma 'Het gevoel van...' is zo'n succes dat de KRO er, veel eerder dan de bedoeling was, een tweede serie tegenaan heeft gegooid. De eerste acht afleveringen werden afgelopen zomer uitgezonden. De nieuwe serie, op vrijdagavond op Nederland 1, omvat zeven afleveringen en daarbij zal het niet blijven. Presentatrice, interviewster en tussen de bedrijven door ook zangeres Marjolein Keuning (35) schrijft de nog steeds groeiende belangstelling toe aan het feit dat het programma zo ongekunsteld is.
De mogelijkheden zijn hiermee, volgens Marjolein Keuning, nog lang niet uitgeput. “Teruggaan naar een vroeger tijdstip dan 1965 is in de huidige opzet niet goed mogelijk. Die periode staat te ver van ons af en er zijn nauwelijks uitvoerende artiesten meer uit die tijd die de hedendaagse reprise vorm kunnen geven.”
Voor Marjolein Keuning is het presenteren van een televisie-programma een nieuw avontuur. Als actrice was zij te zien in 'Vrouwenvleugel' in de rol van Eefje Winkel. Ook had ze gastrollen in de televisieproducties 'Villa Borghese', 'Recht voor zijn Raab' en 'Bureau Kruislaan'. Twee seizoenen lang was zij Joyce Couwenberg in de soapserie 'Onderweg naar Morgen'.
Hoewel ze er 'een boeiende tijd' heeft gehad is soap voor haar een afgesloten hoofdstuk. “Ik ben blij dat ik er uit ben, want zo'n soap is veeleisend en de resultaten zijn niet altijd navenant. Er is een bepaalde snelheid van productie. De schoonheid van het product heeft te lijden onder het hoge tempo bij het opnemen en dat is wel eens frustrerend. Met de collega's heb ik erg plezierig gewerkt, maar vakmatig zou je wel eens willen dat er meer puntjes op de i gezet konden worden, dat je iets dieper zou kunnen gaan.”
“Er zijn vrienden van mij die begonnen te kijken toen ik erin zat, maar er nog steeds aan verslaafd zijn. Helaas lag het dus niet allemaal aan mij dat ze keken. Zelf kijk ik er nooit naar. Ik houd meer van spannende dramaseries, eens in de week met een mooie verhaallijn. Maar ik heb wel met heel veel plezier aan mijn rol in 'Onderweg naar Morgen' gewerkt en er ook veel van geleerd. Ik heb er geen spijt van het te hebben gedaan. Spijt heb ik trouwens nooit ergens van. Ik heb scènes gespeeld dat ik werd verkracht en werd gevangen, emotionele scènes waarvan je er vijf op een dag moest opnemen en natuurlijk naaktscènes. Ik ben er echt heel trots op dat ik dat heb volgehouden in zo'n tempo. Het niveau was relatief heel hoog, als je bedenkt in wat voor omstandigheden het wordt opgenomen. Die juweeltjes worden in een soap in een half uurtje weggestopt.”
Hoewel Marjolein Keuning niet over succes heeft te klagen, blijft elke keer dat zij haar nek uitsteekt een avontuur. “Toen ik die rol in 'Onderweg naar Morgen' kreeg en het me allemaal meezat, ging ik denken dat alles me kwam aanwaaien. Maar dat is natuurlijk niet zo. Als je veel gaat verwachten word je constant teleurgesteld. Dan ga je je doorlopend tekort gedaan voelen. Ik doe gewoon audities en ik vind het ook wel logisch dat een regisseur wil zien of ik in een bepaalde rol functioneer.
 
Ook voor mezelf is dat belangrijk. Tijdens zo'n auditie kom je aan de weet of je iets bij een rol voelt en of het klikt met de regisseur en de collega-spelers, want dat is hoogst belangrijk. Het zou erg vervelend zijn als je een contract hebt getekend en dan pas tot de ontdekking komt niets met zo'n rol te hebben. Je hebt dan natuurlijk ook wel de gereedschappen en handvatten om daarmee om te gaan, maar ik vind het helemaal niet zo slecht voor je ego om steeds weer te moeten knokken voor iets. Als je op die manier een rol krijgt, is de blijdschap des te groter. Dan ga ik altijd een leuk cadeautje voor mezelf kopen.”
Bij alles wat Marjolein Keuning onderneemt, wil ze er het maximale uit halen en tot nu toe lukt dat aardig. Als student zang en lichte muziek aan het conservatorium in Rotterdam kreeg zij de hoofdrol van Grisabella in de Duitse versie van de musical 'Cats'. “Een vriend had me er op attent gemaakt dat ze daarvoor iemand zochten. Ik heb meteen informaties ingewonnen en hoorde dat ik de volgende dag in Hamburg auditie kon komen doen.”
“Al mijn activiteiten zijn deeltjes van een groot geheel.
Als ik acteer in een serie heb ik dezelfde inleving en dezelfde voorbereiding als wanneer ik een rol zing. Je verdiept je erin en je leest erover. Voor het zingen heb je het acteren nodig. Wat ik nu presenteer heeft heel erg met muziek te maken, vandaar dat ik me er zo lekker in voel. Ik ben erg nieuwsgierig. Een talkshow zou ik bijvoorbeeld erg leuk vinden, maar gewoon puur een spelletje presenteren zie ik absoluut niet zitten.”
Marjolein Keuning: “Presenteren is een vak en als je dan ook nog mensen moet gaan interviewen, een spel leiden en zelf zingen is dat veeleisend. Daarbij komt dan nog dat je het allemaal live moet doen. De programma's worden wel opgenomen, maar als dat is gebeurd kan ik niet meer aan mijn performance schaven. Gelukkig heb ik een geweldige coach gekregen. Die vrouw heeft me enorm geholpen. Zonder haar zou ik er niet aan zijn begonnen.”
Toen het verzoek voor het KRO-programma kwam zat Marjolein Keuning in de musical 'Closer than ever' onder regie van Nigel West. “Het was een erg moeilijke periode. Kort na de première ging ik door mijn rug. Massage hielp niets. Lange tijd wisten ze niet wat het was. Een paar maanden heb ik met veel pijn gespeeld.
 
De musical was een groot succes, maar de producent maakte er qua begeleiding en public relations een rommeltje van. Geen enkele belofte kwam hij na. Tot overmaat van ramp ging hij door mismanagement ook nog failliet. Wij konden fluiten naar ons geld, terwijl die producent een week later onder een andere naam vrolijk doorging met een nieuwe productie. Ik ben daar nog steeds erg kwaad over. Het ging met enorm veel stress gepaard”, aldus Marjolein Keuning.

1 opmerking: